De meeste zwevende trappen hangen trede per trede aan de muur. De Solitaire van Graah wordt met een enkele trapboom aan de muur bevestigd. Op die wijze verhogen we de draagkracht aanzienlijk. Vanuit om het even welke hoek je deze trap bekijkt; steeds ziet die er opmerkelijk licht en open uit.
Op muurspots kun je aanzienlijk besparen. De trapboom kan immers ook licht bevatten, wit of gekleurd. Vanonder een plexi afdekstrook lichten LEDs de muur op, bijzonder sfeervol en heel subtiel. Geen licht nodig? Dan kunnen we ook met een aluminium afdekstrook werken.
Zowel de trapbomen als de treden zijn 100% in aluminium uitgevoerd. De harde toplaag (anodisatie) beschermt de trap tegen krassen en maakt die tegelijkertijd extreem onderhoudsvriendelijk.
Zwevende trap Solitaire bij Defreyn
In het Franse Toulouse plaatsten we 2 zwevende trappen Solitaire boven elkaar.
De handrail aan de muur helpt je mee naar boven te stappen.
De in de vloer verwerkte loopbrug met transparant glas zorgt ervoor dat je vanaf het ene verdiep alles op het andere verdiep ziet.
De zwevende trap Solitaire staat wondermooi met deze LED-verlichting, versie RGB. Met een app op je smartphone verander je de kleuren, laat je de verlichting dimmen, ...
In Snaaskerke besliste de familie de Gersem een combinatie van de echte zwevende trap met het beste alternatief, Triangle, te combineren. Door het ontbreken van laterale trapbomen komt die laatste in de buurt van een zwevende trap.
In dit project kan je ze met elkaar vergelijken.